یکی از چالش هایی که اکثر مردم با آن مواجه هستند، برفک زدن یخچال است. این مشکل علاوه بر اینکه ظاهر یخچال را ناخوشایند می کند بر عملکرد صحیح دستگاه نیز تاثیر گذاشته و موجب افزایش هزینه مصرف انرژی می شود.برفک زدن یخچال به دلایل گوناگونی به وجود می آید که با شناخت آن ها می توان مشکل را به موقع برطرف کرد،
تا انتهای مطالب با ما همراه باشید تا با ۵ راه حل برای جلوگیری از برفک زدن یخچال + پاک کردن آن ها آشنا شوید.
جلوگیری از برفک زدن یخچال و روش های پاک کردن آن ها
علت برفک زدن یخچال | توضیحات | راه حل |
---|---|---|
گرفتگی درین یا فاضلاب | آب حاصل از ذوب برفک مسیر خروج ندارد و منجمد میشود. | تمیز کردن منظم درین با سیم نازک و آب گرم. |
خرابی قطعات دیفراست | سیستم دیفراست (المنت، سنسور، تایمر، برد) به درستی کار نمیکند. | بررسی و تعمیر یا تعویض قطعات معیوب توسط تکنسین. |
مشکل در سنسور محیطی | سنسور دمای محیط را به درستی اندازهگیری نمیکند. | تعویض سنسور توسط تکنسین. |
خرابی نوار دور درب | هوای گرم وارد یخچال شده و رطوبت را منجمد میکند. | تمیز کردن یا تعویض نوار آسیب دیده. |
قرارگیری یخچال در محل نامناسب | دمای بالا و رطوبت محیط باعث تشکیل برفک میشود. | انتقال یخچال به محل خنکتر و دارای تهویه مناسب. |
در یخچال های امروزی برفک مشخص نمی شود و در شرایطی که دستگاه دچار برفک شود در درون فریزر مشاهده می گردد که این امر سبب گرم شدن دستگاه و در نهایت خنک نکردن یخچال و فاسد شدن مواد غذایی می گردد.
برای جلوگیری از برفک زدن یخچال باید موارد زیر را مورد بررسی قرار داد:
۱_ گرفتگی در قسمت درین
۲_ خرابی قطعات دیفراست
۳_ مشکل در سنسور محیطی
۴_ خرابی در نوار دور درب یخچال
۵_ قرار دادن یخچال در محل نامناسب
در ادامه ی مطالب هر یک از دلایل برفک زدن یخچال همراه با راه حل آن ها توضیح داده شده است:
۱_ گرفتگی درین یا فاضلاب یخچال
لازم به ذکر است که فرایند آب شدن برفک در یخچال های امروزی به طور اتوماتیک و به وسیله قطعات دیفراست انجام می گردد که برفک های آب شده به وسیله مسیر فاضلاب خارج می گردند. به همین دلیل در یخچال های امروزی مانند یخچال های ایستاده کینو محل قرار گیری این یخچال ها در طراحی بسیار مهم است.
آب جمع آوری شده بعد از ذوب برفک در درین یخچال جمع شده و به بیرون از یخچال هدایت می شود، زمانی که درین یخچال دچار انسداد شود آب جمع شده مسیری برای تخلیه نداشته و در دور تا دور تبخیر کننده یخچال پخش می گردد با سرد شدن
دوباره آب جمع شده دچار یخ زدگی شده و یک لایه از برفک ایجاد می شود. به طور معمول این بخش، در پایین یا پشت یخچال واقع شده است.
اگر می خواهید این بخش از یخچال خود را بیابید باید دفترچه راهنمای یخچال را مطالعه کنید. برای پاک کردن برفک در این قسمت به وسیله یک سطل، آبی که تجمع یافته را جمع آوری کنید.
سیم نازکی را به آرامی و با حرکات چرخشی وارد سوراخ درین کنید تا تمیز شود هنگامی که تمیزکاری پایان یافت درین را با آب گرم شسته تا تمام آلودگی های باقی مانده از میان برود
جهت جلوگیری از بروز مجدد چنین مشکلی باید در فاصله زمانی کوتاه درین یخچال را تمیز کرد.
۲_ خرابی قطعات دیفراست
برفک هایی که با گذشت زمان روی اپراتور یخچال تشکیل شده است. توسط سیستم دیفراست آب می شود. این سیستم با به کارگیری سنسور دما و المنت حرارتی فعالیت می کند.
هنگامی که لایه برفک یخچال به ضخامت مشخصی رسیده باشد. سنسور برفک را تشخیص داده و به المنت دستور می دهد تا شروع به آب کردن برفک ها کند. در کل باید گفته شود یخچال هایی که دارای قطعات دیفراست هستند، به دو قسمت تقسیم می کردند؛
- یخچال تمام الکترونیک که برد دارد.
- یخچال نیمه الکترونیک که تایمر دارد.
اگر یخچال شما دچار برفک می شود به احتمال زیاد در سیستم دیفراست آن مشکلی به وجود آمده است که دلیل آن می تواند موارد زیر باشد:
در صورت خرابی المنت برفک آب شده و به مرور زمان ضخامت آن زیاد می شود. اگر دیفراست، یخچال دمای اپراتور را نتواند تشخیص دهد، برای آب شدن برفک فرمان صادر نمی گردد.
وظیفه زمانبندی چرخه دیفراست به عهده تایمر دیفراست است که اگر دچار مشکل شود، چرخه به درستی فعالیت نمی کند.
مهم ترین بخش یخچال برد الکترونیکی است، که همه فعالیت های آن را تحت نظر دارد.
اگر این قطعه با مشکل مواجه شود، در عملکرد سیستم دیفراست اختلال ایجاد می شود برای برطرف کردن این مشکل و جلوگیری از برفک زدن یخچال باید با استفاده از مولتی متر و به طور تخصصی از سالم بودن ترموفیوز و برد، المنت حرارتی، سنسور، دیفراست و تایمر آگاه شد.
اگر هر یک از این ها آسیب دیده باشد، باید سریعا آن را تعویض کرد.
۳_ مشکل در سنسور محیطی
وظیفه اندازه گیری دمای محیط اطراف یخچال به عهده سنسور محیطی است که اطلاعات جمع آوری شده را به سیستم کنترل یخچال انتقال می دهد. سیستم کنترل یخچال با توجه به اطلاعاتی که گردآوری شده قدرت کمپرسور را کنترل می کند تا دمای یخچال ثابت شود.
در صورت بروز مشکل در سنسور محیطی یخچال به درستی کار نمی کند و به اندازه کافی دمای آن خنک نمی شود. در نهایت رطوبت درون یخچال بر روی اپراتور دچار یخ زدگی شده و برفک ایجاد می شود علاوه بر ایجاد برفک امکان دارد یخچال بیش از حد لازم سرد یا گرم شود.
برای رفع این مشکل بهتر است با شرکت کینو در ارتباط باشید تا انها اطلاعات لازم را در اختیار شما بگذارند،و یا به وسیله ابزار های تخصصی آسیب سنسور را تشخیص داده و علت آن را برطرف کنند.
لازم به ذکر است، در صورتی که سنسور محیطی دچار آسیب شده باشد باید تکنسین ماهر آن را تعویض کند. در واقع تعویض این قطعه کار راحتی نیست و باید افرادی که دانش فنی و ابزارهای خاصی را دارند این کار را انجام دهند.
۴_ خرابی در نوار دور درب یخچال
یکی از مهم ترین جز تشکیل دهنده یخچال نوار دور درب است، که موظف به آب بندی کامل بین بدنه و درب یخچال می باشد.
هنگامی که این قطعه خراب شود هوای گرم محیط به درون یخچال راه پیدا می کند که با برخورد با رطوبت یخچال و به علت کاهش دما برفک ایجاد می شود.
هر بار که در یخچال باز و بسته شود باعث کشیده شدن در شده و به مرور زمان این قطعه دچار فرسایش و پارگی می شود.
برای رفع این مشکل باید تمام بخش های نوار را مورد بررسی قرار داد تا هر کثیفی، پارگی یا ترک را برطرف کرد.
برای پاک کردن این قسمت باید یک پارچه نرم و مرطوب را به کار برد، و به وسیله پارچه خشک آن را پاک کرد. هرگز نباید مواد شوینده قوی به کار برد، زیرا باعث آسیب به نوار می شود. اگر نوار دور درب یخچال دچار پارگی یا ترک شده است، باید آن را عوض کرد.
۵_ قرار دادن یخچال در محل نامناسب
اگر محیط آشپزخانه دارای دمای بالا و رطوبت بالایی باشد، وقتی که مدام درب یخچال باز و بسته شود، رطوبت بیرون به درون یخچال راه می یابد که باعث برفک زدن یخچال می شود.
با نقل قول از سایت house digest
یکی دیگر از نکات مهم این است که کجا قرار دارد، زیرا یکی که نزدیک پنجره است برای سرد ماندن به انرژی بیشتری نیاز دارد. این به این دلیل است که آفتاب گرم گرمای اضافی ایجاد می کند که دستگاه باید با مصرف انرژی بیشتر با آن مقابله کند.
به همین ترتیب، باید یخچال خود را از سایر مکانهای گرم آشپزخانه خود دور نگه دارید، مانند دریچه گرما یا اجاق گاز، زیرا اینها نیز مانند یک پنجره آفتابگیر تأثیر خواهند داشت
در واقع با قرار گرفتن یخچال در کنار منبع گرما مثل قرار گرفتن زیر نور مستقیم خورشید، اجاق گاز یا شوفاژ کمپرسور مجبور به فعالیت زیاد می شود تا دمای درون یخچال را پایین بیاورد، درنتیجه رطوبت درون یخچال تبدیل به یخ شده و برفک ایجاد می شود.
یخچال را باید در یک فضای آزاد قرار داد تا هوا به راحتی جریان داشته باشد، در صورتی که یخچال به دیوار یا به سایر وسایل چسبیده باشد جریان هوا با اختلال مواجه شده و کمپرسور به درستی فعالیت نخواهد داشت.
این امر موجب افزایش برفک درون یخچال می گردد. در واقع اگر یخچال در یک محیط مرطوب قرار گیرد، رطوبت بیشتری به درون یخچال راه پیدا می کند که در نهایت برفک یخچال نیز افزایش می یابد.
برای جلوگیری از این مشکل و برطرف کردن برفک یخچال باید آن را در یک مکان خنک که از منابع گرما و رطوبت دور است، قرار دهید.
مطمئن شوید که یخچال را با فاصله حداقل ۱۰ سانتی متر با دیوار و سایر وسایل قرار می دهید. هوای گرم باید به راحتی از پشت یخچال خارج گردد.
نتیجه گیری
در مطالب بالا متوجه شدید که یخچال های امروزی سیستم پیشرفته ای دارند و به دلایل گوناگونی دچار برفک می شوند. شما با ۵ دلیل برفک زدن یخچال و پاک کردن آن آشنا شدید.
در صورتی که یخچال شما نیز دچار برفک می شود، می توانید با مطالعه این مقاله اطلاعات لازم در خصوص برفک زدن یخچال
و راه حل برای پاک کردن آن را به دست بیاورید. امیدواریم مقاله برایتان مفید و کاربردی باشد.